O mně

Vážené čtenářky, vážení čtenáři!

Úvodem bych chtěla říci pár slov k tomu, proč vlastně tento blog vznikl a jaký má účel. Já prostě miluji jídlo a vše co k němu patří. Miluji vaření, které považuji za formu umění, ráda peču. O přípravě pokrmů přemýšlím, u vaření relaxuji...o jedení ani nemluvě. :-)
Dle mého názoru je vaření v prvé řadě o surovinách, poctivostivém a láskyplném přístupu (ne nadarmo se říká "vášeň pro vaření") a o nadšení, které s sebou přináší chuť se učit a nechat se inspirovat kdekoli, čímkoli a kýmkoli. Technika je věc, která by měla přicházet až pak. Nechci v žádném případě zpochybnit její důležitost, avšak dle mého názoru je to něco, čemu je možné se naučit, kdežto vášeň a cit pro dobré jídlo vás nikdo nenaučí. Proto jsem ráda, že jsem laik a vaření a jídlo pro mě nejsou prací, kterou musím dělat, abych zaplatila nájem a splátku na auto.
Jak jsem již zmínila, surovinu považuji za naprostý základ dobrého jídla a také zdravého života. Za několik let aktivního vařaní jsem došla k názoru, že se u nás nedá spoléhat na výrobce polotovarů a často dokonce ani surovin. Kvalitní suroviny (které by měli být standartem!) se sice sehnat často dají, jsou však někdy i několikanásobně dražší než ty "obyčejné", či jsou nedostupné jiným způsobem. Rozhodla jsem se tedy vydat se směrem "zlaté české ručičky" a vydobýt si je sama.
Tento blog do jisté míry mapuje moje snažení, úspěchy a neúspěchy, recepty, menu a plány..., které se Vám mohou stát inspirací. Na druhou stranu je i motivací pro mne, abych jej vedla, rozvíjela, a tím se posouvala dále.

Nechť za sebe dál vypovídá blog sám!

S pozdravem

Paya